Măsurile pe care le-am aplicat înpotriva COVID-19. Pentru informații click aici! 

Üdvözöljük a Weblapunkkon!

A weblap a marosvásárhelyi SC Aglutenic SRL tulajdonát képezi. A cég adatai: CUI: 38955960, Târgu Mureș

A cég fő tevékenysége a dietetikus termékek importja, exportja és forgalmazása:

  • Gluténmentes termékek, a lisztérzékenységben szenvedőknek
  • Cukormentes termékek, a cukorbetegségben szenvedőknek
  • PKU termékek, vagy alacsony fehérje tartalmú termékek
  • Tej és tojás nélküli termékek
about-us

Tevékenységünk elkezdésben célunk az volt, hogy a különféle ételintoleranciával élő személyek részére, mint például a lisztérzékenység, biztosítani tudjuk a minőségi táplálékokhoz való hozzáférést.

A gluténmentes, fehérjeszegény (elsősorban fenilketonuriások számára), valamint más diétás termékek (cukormentes, laktózmentes) forgalmazását 2007-ben kezdtük, Marosvásárhelyen van egy boltunk, valamint online-rendelés alapján webáruházunkból bárhova eljuttajuk termékeinket.

Elsődleges számunkra az átalunk forgalmazott termékek minősége, kizárólag vizsgálatokkal igazolt gluténmentes, fehérjeszegény termékeket forgalmazunk, melyek megbízható gyártóktól, viszonteladóktól származnak, akik betartják az élelmiszerbiztonsági előírásokat.

A kereskedelmi tevékenységünk mellett, termékeinkkel valamint diétás táplálkozással kapcsolatos tánácsadást is biztosítunk. Dietetikus munkatársunk is van. Az általunk megrendezett workshopok célja, felhívni fogyasztóink figyelmét a gluténszennyezés veszélyeire, elkerülésére, valamint egyéb hasznos ismeretek gazdagítása, tálplákozásukat illetően.

Bemutatkozás

Dr.Fárr Anna-Mária, a Dietetika vezetője, higiénia főorvos, egyetemi adjunktus a MOGYTTE kórélettan tanszékén. Orvosként elsősorban élelmiszerbiztonsággal foglalkozom, amit a cég tevékenységében is alkalmazok.

Egyetemi oktatóként igyekszem felkészíteni a jövendőbeli orvosokat a betegségek, köztük a cöliákia felismerésére, szakszerű terápiás elvek alkalmazására, ami lisztérzékenységben egy megfelelő diétát jelent.

Miért minket válasszanak?

Mert a több mint 10 éves kereskedelmi tapasztalat mellett, csapatunk jól képzett szakemberekből tevődik össze, ami nélkülözhetetlen egy megfelelő speciális étrend biztosításában.

story

A nevem Keresztes Bea, dietetikus vagyok. A Marosvásárhelyi Orvosi, Gyógyszerészeti, Tudomány- és Technológiai Egyetemen, Táplálkozástudomány és Dietetika szakot végeztem 2018-ban. Jelenleg a Klinikai és Közösségi táplálkozástudomány mesterképzés hallgatója vagyok, ugyanakkor a marosvásárhelyi Dietetika táplálkozási tanácsadója.

Miért választottam ezt a szakmát?

A „csodadiétákkal” való tapasztalatom ébresztett a valóságra, így ezek a kellemetlen élmények késztettek az életmóváltásra és a tanulmányaim elkezdésére.

Gyermekkorom óta túlsúllyal küzködtem, kétségbeesetten kipróbáltam minden lehetséges diétát, rosszabbítva helyzetemen.

Így elhatároztam, hogy segíteni fogok azoknak is akik hozzám hasonló helyzetbe kerültek. Egyik célom az, hogy leleplezzek minden, csodadiétával kapcsolatos tévhitet. Célom megismertetni, megszerettetni másokkal is az egészséges életmódot, az egészséges konyhaművészetet, az életminőség javítása érdekében.

Kiegyensúlyozott és személyre szabott étrendekre alapozom a táplálkozási programaimat, figyelembe véve az egyéni ízléseket, táplálkozási szokásokat, élelmiszerek kizárása, éhezés, korlátozás nélkül. Elegendő táplálékbevitel annak érdekében, hogy ne legyen éhes, vagy ne kívánjon más ételeket, emellett nem is fogja észrevenni hogy diétázna, mégis látni fogja az eredményeket.

Ha ön egy sportoló, vegetáriánus vagy vegán, jövendőbeli anyuka vagy már túlesett a szülésen és egészséges életmódot szeretne a kisbabának is, lisztérzékeny vagy más betegségben szenved ami befolyásolja, életminőségét, testsúlyát szeretné csökkenteni vagy növelni, vagy csak egyszerűen, egészséges táplálkozással kapcsolatos tanácsadást szeretne, várom jelentkezését.