Linzer

  • 500g Old Millers’ Pastry Mix
  • 200g margarină
  • 250g zahăr
  • 10g zahăr vanilat
  • 10g praf de copt
  • 2 ouă
  • 2g sare
  • gem

Amestecăm făina cu margarina, adaugăm restul ingredientelor. Dupa ce amestecăm bine se lasă în frigider 30-60 de minute. Întindem, facem forme și coacem la 180 ˚C, timp de 15 minute.



Rulou pișcot

  • 6 ouă
  • 120g zahăr
  • 120g Old Millers ' Special
  • 5g Praf de copt
  • 15g praf cacao ( dacă dorim)

Facem spumă din albușurile de ou, amestecăm gălbenușurile cu zahăr. La spumă adăugăm gălbenușurile și făina. Amestecăm cu grijă. Coacem pe hârtie de copt, la 160˚C , timp de 15-20 minute.

Crema: gem sau cremă de tort cu unt (600 g apă, 30g zahăr vanilat, 225g zahăr, 75g budincă cu frișcă, 15g amidon).



Prăjituri cu fructe (vișine, prune sau fructe de pădure)

  • 6 ouă
  • 120g Old Millers ' Special
  • 120g zahăr

Separăm ouăle, la albușuri adăugăm 60g zahăr, la gălbenușuri adăugăm 60g zahăr, din albușuri facem o spumă tare, apoi le amestecăm cu grijă, la sfârșit adăugam făina. Turnam într-o tavă în care am pus o hâtrie deecopt, deasupra punem fructe.

Coacem la 180˚C.



Rulou de castane

  • 250g Pișcot pentru copii (măcinat)
  • 180g margarină
  • 100g zahăr vanilat
  • 10g cocos
  • 5g cacao
  • 5g rom
  • 20-30g apă,  pentru ca  aluatul sa fie ușor de lucrat

Cremă :

  • 250g pireu de castane
  • 120g margarină
  • 100g zahăr
  • 10g cocos
  • 50g rom

Întindem aluatul ântre două hârtii de copt. Ingredientele pentru cremă se amestecă cu mixerul. Ungem aluatul și rulăm.

Coacem la 180˚C.



Foietaj cu brocoli

  • 1250g Old Millers Pastry Mix
  • 110g zahăr
  • 125g margarină
  • 5 ouă
  • 38g drojdie
  • 25g praf de copt
  • 15g sare
  • 700 ml apă

Umplutură :

  • 1 felie de șunca din piept de pui
  • 150g brocoli
  • 100g brânză topită
  • 2g sare
  • piper

Amestecăm și frământăm bine ingredientele pentru aluat. Fierbem broccoli, se strecoară și se toacă mărunt, amestecăm cu brânza topită, sare și puțin piper. Se întinde aluatul, se adaugă umplutura și se împăturește, apăsăm marginile. Ungem suprafața aluatului și se coace la 180˚C.



Foietaj cu carne

Ingrediente pentru aluat:

  • Old Millers’ Pastry Mix1250g
  • zahăr110g
  • margarină125g
  • ouă5db
  • drojdie38g
  • praf de copt25g
  • sare15g
  • apă 700ml

Umplutură:

  • 1 felie de cașcaval
  • 30g sos pentru spaghete

Amestecăm și frământăm bine ingredientele pentru aluat. Întindem aluatul și tăiem pătrățele, în mijlocul fiecăruia se pune 1 felie de cașcaval și 30g sos spaghete. Împăturim aluatul, apăsăm marginile, ungem suprafața cu gălbenuș de ou, apoi se presară cu cașcaval răzuit. Se coace la 180˚C.



Foietaj cu șuncă, ciuperci și porumb

Ingrediente pentru aluat:

  • Old Millers’ Pastry Mix1250g
  • zahăr110g
  • margarină125g
  • ouă5db
  • drojdie38g
  • praf de copt25g
  • sare15g
  • apă 700 ml

Umplutură :

  • 100g ciuperci
  • 100g șuncă
  • 50g porumb
  • 200g frișcă
  • 20g amidon de porumb
  • 1g piper
  • 2g sare

Amestecăm și frământăm bine ingredientele pentru aluat. Întindem aluatul și tăiem pătrățele. Fierbem frișca împreună cu șunca, porumbul și ciupercile, adaugăm condimente. La o parte din frișcă se adaugă amidonul, se amaestecă și se adaugă la restul umpluturii. Se pune umplutura peste aluatul tăiat, împăturim fiecare bucată, se apasă marginile , ungem suprafața cu gălbenuș de ou, apoi se presară cu cașcaval răzuit. Se coace la 180˚C.



Prăjitură cu brânză de vaci

  • 500g Old Millers’ Pastry Mix
  • 160g zahăr pudră
  • 40g zahăr vanilat
  • 250g margarină
  • 5g praf de copt
  • 2 ouă
  • 45g cacao

Umplutură:

  • 250g zahăr pudră
  • 30g zahăr vanilat
  • 4ouă
  • 1kg brânză de vaci

Amestecăm făina cu praful de copt și adaăugăm restul ingredientelor pentru aluat, frământăm bine ingredientele, împărțim aluatul în două părți egale. Se pune în frigider la răcit, apoi jumătate din aluat se răzuiește peste hârtia de copt ațezată în tavă. Se amestecă ingredientele pentru umplutură, apoi se toarnă peste aluatul din tavă, peste care se răzuiește cealaltă jumătate a aluatului. Se coace la 180˚C.



Păine crocantă

  • 250g făină Original 
  • 250 ml apă
  • 7g zahăr
  • 10g drojdie
  • 8g sare
  • 20ml ulei

Se adaugă drojdia în apa călduță în care s-a dizolvat zahărul. Se adaugă apoi celelate ingrediente, la sfârșit se adaugă încet uleiul și se amestecă. Ungem tava cu puțin ulei, se pune aluatul în tavă și ungem suprafața aluatului cu puțin ulei. Se lasă la dospit apoi se coace la 200˚C, 35-40 de minute.



Pogăci cu smântână

  • 500g Old Millers’ Pastry Mix
  • 250 g margarină
  • 2 galbenușuri de ouă
  • 20g drojdie
  • 2 dl  smântână
  • 1 dl lapte
  • 20g sare
  • 10g zahăr
  • 1 gălbenuș de ou pentru a unge suprafața pogăcilor

Se amestecă drojdia cu lapte călduț în care am dizolvat zahărul. Amestecăm margarina și făina la care se adaugă laptele și celelalte ingrediente. Lăsăm aluatul ½ oră la temperatura camerei. Întindem aluatul și împăturim în trei. Repetăm de două ori din 20 în 20 de minute. Întindem aluatul la grosimea de un deget, se unge cu gălbenuș de ou și se taie în forme dorite. Se lasă în tavă 10 minute după care se coace la 175˚C timp de 20-25 minute.



Pizza

  • 250g făină Passion
  • 7g sare
  • 20ml ulei
  • 250ml apă
  • 7g zahăr
  • 10g drojdie

Se amestecă drojdia cu lapte călduț în care am dizolvat zahărul. Se adaugă restul ingredientelor. Se adaugă încet uleiul și se amestecă. Se frământă aluatul și se lasă acoperit câteva minute. Se întinde aluatul, peste care se așeează ingredientele după preferință. Se coace la 250˚C timp de 20 minute.



Old Millers’ chiflă rustică

  • 250g făină Old Millers’ Special
  • 250 ml apă calduță
  • 10g drojdie
  • 7g zahăr
  • 4g fibră psyllium
  • 20ml ulei
  • 8g sare

Încălzim cuptorul la 200˚C. Într-un vas amestecăm apă, zahărul și drojdia. În alt vas se amestecă celelalte ingrediente, se adaugă uleiul, apoi apa cu drojdie și zahăr. Se amestecă bine. Se pune aluatul pe o suprafata făinoasă și se întinde, apoi îi conferim forma dorită. Se unge suprafața cu ulei și se lasă la dospit (într-un loc cald) 25-30 minute. Se unge apoi din nou suprafața cu ulei. Se coace la 200˚C aproximativ 25-30 minute.



Melc cu cacao

Ingrediente:

  • 500g Făină Old Millers’ Pastry Mix 
  • 230g apă
  • 100g zahăr
  • 20g drojdie
  • 2 ouă
  • 100g margarină
  • 20g zahăr vanilat
  • 10g praf de copt
  • 2g sare

Umplutură:

  • cacao 40g
  • zahăr 100g

Amestecăm făina cu margarină, la mijloc pregatim o adîncitură in care se pune zahăr, zahăr vanilat, drojdie, ouă, apă și framântăm bine aluatul. Lăsăm la odihnit, apoi întindem și ungem cu margarină. Adaugăm praf cacao și zahăr, rulăm și tăiem în părți egale. După așezarea pe tavă se ung melcișorii cu ouă și se coace la 175˚C-180˚C 20 de minute. Deasupra se presară zahăr pudră.



Prăjitură cu mere și brânză de vaci

Ingrediente:

  • 500g făină Original
  • 125g margarină
  • 200g zahăr
  • 100g apă
  • 2 ouă
  • 10g praf de copt

Umplutură:

  • 500g mere
  • 400gbrânză de vaci
  • 300g frișcă
  • 235g zahăr
  • 10g amidon de porumb
  • 40g budincă de vanilie
  • 2g scorțișoară

Se amestecă făina cu margarina, adăugăm zahăr, praf de copt, ouă, frământăm bine, apoi se lasă la odihnit 15 minute. Framântăm încă o dată cu 20g de făină, apoi se împarte în bucăți de 595 g, și se întinde la dimensiunea tavei, jumătate se pune în tavă. Fierbem praful de budincă, zahărul, zahărul vanilat și frișca, se îngroașă, se adaugă brânza de vaci și se omogenizează. Peste aluat se pune umplutura anterior preparată și merele tăiate cubulețe, se presară cu scorțișoară. Se acoperă apoi cu celaltă jumătate a aluatului, pe suprafața se unge cu gălbenuș de ou. Se coace la 175˚C. După răcire se presară cu zahăr vanilat.



Saleuri cu cașcaval

La făina amestecată cu praful de copt și sarea, adăugăm margarina, smântâna, ouăle, frământăm bine. Așezăm aluatul între două foi de hârtie de copt, întindem și se lasă puțin în frigider. Aluatul întins se unge cu gălbenuș de ou și se presară cu cașcaval răzuit. Se coace la 175˚C.



Strudel cu mac și banane

  • 200g mac tocat
  • 50g cocos ras
  • praf de copt (jumătate de pungă) sau 1 un vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu
  • 3 ouă
  • 1 banană
  • 1 măr
  • scorțișoară tocată
  • 250ml apă

Amestecăm macul cu cocosul ras, cu praful de copt, cu praful de copt și scorțișoara. Adăugam apa și ouăle unul câte unul. Amestecăm aluatul, adaugăm bananele tăiate în bucăți mici și mărul ras. Se pune într-o tavă în care s-a pus hârtie de coptf de copt. Se coace la 200˚C, 40 de minute.