Măsurile pe care le-am aplicat înpotriva COVID-19. Pentru informații click aici! 
Rețeta pentru pâine gustoasă

Rețeta pentru pâine gustoasă

Rețeta pentru pâine gustoasă

Ingrediente:

2 albuşuri de ouă sau 20g făină de năut+60 ml apă

6 linguri ulei

1 linguriţă oţet

2 linguri zahăr

1 linguriţă sare

400 ml apă

500g Doves Farm – făină albă pentru pâine

2 linguriţe drojdie uscată (fără gluten!)

 

Mod de peparare:

  1. Ungeţi cu puţin ulei o formă pentru pâine de 1 kg.
  2. Puneţi albuşurile de ou (sau făina de năut cu apă), 3 linguri de ulei, oţetul, zahărul, sarea şi apa într-un vas şi şi amestecaţi-le bine.
  3. Adăugaţi făina şi drojdia şi amestecaţi până obţineţi un aluat gros şi omogen.
  4. Turnaţi uleiul rămas peste aluat şi amestecaţi cu a lingură pentru a obţine un aluat păstos.
  5. Puneţi aluatul în forma unsă cu ulei şi neteziţi suprafaţa.
  6. Acoperiţi suprafaţa cu o folie unsă cu puţin ulei şi lăsaţi la dospit până ce aluatul creşte până la nivelul vasului/formei pentru pâine.
  7. Preâncălziţi cuptorul (cuptor la 220⁰C/cuptor cu aer circulant 200⁰C).
  8. Coaceţi 55-60 minute.
  9. Scoateţi din vas şi răciti înainte de feliere. 

 

Ingrediente pentru preparare în aparat pentru pâine:

2 albuşuri de ouă sau 20g făină de năut+60 ml apă

6 linguri ulei

1 linguriţă oţet

2 linguri zahăr

1 linguriţă sare

350 ml apă

500 g făină Doves pentru pâine

2 linguriţe drojdie uscată (fără gluten!)

 

Mod de preparare:

  1. Puneţi albuşurile de ou (sau făina de năut cu apă), 3 linguri de ulei, oţetul, zahărul, sarea şi apa într-un vas şi şi amestecaţi-le bine.
  2. Puneţi amestecul în vasul aparatului pentru pâine.
  3. Adăugaţi făina şi presăraţi deasupra drojdia.
  4. Porniţi aparatul.

All comments

Leave a Reply