Rețeta pentru pizza găsiți mai jos!
Doves - pâine albă
Ingrediente:
2 albuşuri de ouă sau 20g făină de năut+60 ml apă
6 linguri ulei
1 linguriţă oţet
2 linguri zahăr
1 linguriţă sare
400 ml apă
500g Doves Farm – făină albă pentru pâine
2 linguriţe drojdie uscată (fără gluten!)
Mod de peparare:
- Ungeţi cu puţin ulei o formă pentru pâine de 1 kg.
- Puneţi albuşurile de ou (sau făina de năut cu apă), 3 linguri de ulei, oţetul, zahărul, sarea şi apa într-un vas şi şi amestecaţi-le bine.
- Adăugaţi făina şi drojdia şi amestecaţi până obţineţi un aluat gros şi omogen.
- Turnaţi uleiul rămas peste aluat şi amestecaţi cu a lingură pentru a obţine un aluat păstos.
- Puneţi aluatul în forma unsă cu ulei şi neteziţi suprafaţa.
- Acoperiţi suprafaţa cu o folie unsă cu puţin ulei şi lăsaţi la dospit până ce aluatul creşte până la nivelul vasului/formei pentru pâine.
- Preâncălziţi cuptorul (cuptor la 220⁰C/cuptor cu aer circulant 200⁰C).
- Coaceţi 55-60 minute.
- Scoateţi din vas şi răciti înainte de feliere.
Ingrediente pentru preparare în aparat pentru pâine:
2 albuşuri de ouă sau 20g făină de năut+60 ml apă
6 linguri ulei
1 linguriţă oţet
2 linguri zahăr
1 linguriţă sare
350 ml apă
500 g făină Doves pentru pâine
2 linguriţe drojdie uscată (fără gluten!)
Mod de preparare:
- Puneţi albuşurile de ou (sau făina de năut cu apă), 3 linguri de ulei, oţetul, zahărul, sarea şi apa într-un vas şi şi amestecaţi-le bine.
- Puneţi amestecul în vasul aparatului pentru pâine.
- Adăugaţi făina şi presăraţi deasupra drojdia.
- Porniţi aparatul.
Pizza cu roşii şi mozzarella.
Ingrediente pentru aluat pizza:
200g roşii mari
100g roşii cherry
125 g mozzarella
1 lingură de frunze proaspete de busuioc
25 g parmezan răzuit
1 lingură de ulei de măsline
Mod de preparare:
- Puneţi hârtie de copt într-o tavă de cuptor.
- Preparaţi aluatul pentru pâine albă (jumătate din cantitatea recomandată pentru pâine).
- Întindeţi aluatul în tavă.
- Feliaţi roşiile mari, tăiaţi în patru roşiile cherry şi puneţi-le pe aluat.
- Tăiaţi în bucăţi mozzarella şi puneţi-le pe aluat.
- Presăraţi suprafaţa cu frunzele mărunţite de busuioc şi cu parmezan.
- Stropiţi cu puţin ulei, presăraţi cu sare şi piper.
- Lăsaţi la temperatura camerei 30 de minute.
- Coaceţi în cuptor preâncălzit 30-35 de minute (cuptor la 220⁰C/cuptor cu aer circulant 200⁰C).
- Se poate servi imediat. Poftă bună!